Gå til hovedindhold

Stenrev

Aarhus Kommune har ført cirka 1.100 ton sten fra tidligere stenrev tilbage til havet ved Aarhus Ø. Stenrevet vil tiltrække fisk, sæler og marsvin og give skønne naturoplevelser tæt på byen

 • Læs op

Indhold

  De fleste større stenrev i Aarhus Bugt er siden 1930’erne blevet fisket op og dermed ødelagt for at blive brugt til byggerier. Mange af de fjernede sten dukker i disse år frem i forbindelse med gravearbejde ved de nye byggerier på Aarhus Ø, og det er disse sten, som nu føres tilbage til havet og skaber forbedrede levevilkår for dyr og planter.

  Stenene, som stikker op over havoverfladen, er en lille del af et større over- og undersøisk stenrev, som Aarhus Kommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening begyndte at etablere i sommeren 2013. Det nye rev er cirka 10 meter bredt og 5-7 meter dybt. Efterhånden som flere tidligere stenrevssten dukker op under gravearbejderne, vil disse også blive ført tilbage til havet.

  Besøg stenrevet på Aarhus Ø
  Du kan se den oversøiske del af stenrevet ud for bugtpromenaden mellem Jette Tikjøbs Plads og indsejlingen til Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen. Du er velkommen til at snorkle og dykke ved stenrevet.
  Sidst opdateret: 6. marts 2024