Gå til hovedindhold

Hvor langt er vi?

De kommende år skal vi gang med at udvikle sidste etape af Aarhus Ø, hvor blandt andet arealet på Pier 3 skal udvikles og bindes sammen med resten af bydelen.

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Byråd besluttede i 2022, at Teknik og Miljø skal begynde planlægning af, hvordan Pier 3 skal udvikles.

  Sidst i 2022 og i begyndelsen af 2023 gennemføres derfor en omfattende inddragelse af borgere og interessenter, der skal være grundlaget for en Visionsplan for byrum og forbindelser herunder et promenadeforløb, der omfatter hele Aarhus Ø og lystbådehavnen - og dermed også Pier 3.

  Resultatet af borger- og interessentinddragelsen skal også for Pier 3’s vedkommende indgå i det videre forløb som de temaer, der blandt andet skal ligge til grund for udarbejdelsen af en udviklingsplan for Pier 3.

  I løbet af 2023 eller 2024 vil Aarhus Kommune udbyde muligheden for at være investor i et kommende arealudviklingsselskab. Investor vælges på baggrund af kompetencer og ressourcer samt evnen til at besvare de temaer, som opstilles i udbudsmaterialet – herunder også indholdet fra borger- og interessentinddragelsen.

  Læs mere om tankerne bag arealudviklingsselskabet her.

  Investor skal efterfølgende sammen med Aarhus Kommune udarbejde en udviklingsplan for hele Pier 3.

  Hvad er seneste nyt om Aarhus Ø?

  • 18. august 2023: Stedsanalysen udgives. Stedsanalysen undersøger og analyserer de kvaliteter og potentialer, som Aarhus Ø besidder, samt italesætter områdets potentialer og udfordringer i relation til den fremtidige udvikling. Du kan læse stedsanalysen her.

  • 13. juni 2023: Aarhus Kommune afvikler et informationsmøde i Turbinehallerne for alle, hvor vi blandt andet gør status på udviklingen og fortæller mere om, hvad de næste skridt er for Aarhus Ø. Hvis du gerne vil se eller gense mødet, kan du se det her (kræver adgang til Facebook)

  • 8. juni 2023: Bernhardt Jensens Boulevard skal omdannes til en række grønne byrum, mens kørebanen skal sno sig langs strækningen med ambitionen om at hastigheds nedsætte trafikken. Læs mere her

  • 24. maj 2023: Lokalplan 1188 vedtages i Aarhus Byråd, og dermed kan opførelsen af bygningen Hængslet påbegyndes på hjørnet af Kystvejen og Bernhardt Jensens Boulevard. Bygningen skal binde Aarhus Ø sammen med den eksisterende by. Læs mere her (kræver adgang til Facebook)

  • 17. maj 2023: Den sidste stibro færdiggøres på Ø-linjen, som er bydelens store, grønne bypark, der strækker sig fra Bassin 7 og op til Lighthouse. Undervejs kan du blandt andet afprøve legeredskaber, slappe af i hængekøjer, smage på bærbuske og frugttræer og meget mere. Læs mere her (kræver adgang til Facebook) 

  • 26. april 2023: Lokalplan 1181 vedtages i Aarhus Byråd, og dermed kan opførelsen af de første bygninger på den inderste del af Aarhus Ø påbegynde. Der er tale om to familievenlige karréer, som skal være med til at binde bydelen ved bugten sammen med resten af Aarhus. Læs mere her (kræver adgang til Facebook)

  • 14. marts 2023: Foreninger, beboere, skoler, fritidsbrugere, bydelsbesøgende, skatere og mange andre har tegnet, udpeget, indskrevet og ytret deres tanker om, hvordan bydelen og lystbådehavnen kan udvikles fremadrettet i forbindelse med den tidlige borgerinddragelse i 2022 og 2023. Læs kataloget her.

  Følg med her på siden eller på Vi udvikler Aarhus på Facebook for at få seneste nyt om udviklingen af Aarhus Ø.

  Sidst opdateret: 6. marts 2024