Aarhus Ø er godt på vej til at blive en mangfoldig bydel med en bred vifte af boligtyper og et spændende byliv. Mange af byggerierne står allerede færdige og indflyttede. Flere er på vej. Her på siden kan du finde en oversigt over de kendte projekter i bydelen, samt finde links videre til projekternes egne hjemmesider.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter ligger på den yderste mole ved indsejlingen til Århus lystbådehavn ved Bugtpromenaden, med udsigt ud over og direkte adgang til Aarhus Bugten. I 2018 var Sejlsportscentret og Aarhus Ø centrum for afviklingen af  VM for alle olympiske sejlsportsdiscipliner.  Mere end 4.500 sejlere, trænere, supportere og internationale pressefolk i 14 dage deltog sammen med omkring 400.000 besøgende publikummer.

Læs mere om projektet på Aarhus Internationale Sejlsportscenters hjemmeside


Projektet SHIP på Aarhus har lystbådehavnen og sejlsportscenteret som nærmeste naboer. Byggeriet indeholder 202 lejligheder i forskellige størrelser samt arealer til erhverv.

Du kan læse mere om projektet på SHIPs egen hjemmeside


Z-huset er et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri med tilhørende p-kælder i to etager. Z-Husets skalering hænger sammen med beliggenheden mellem lystbådehavnen og Bernhardt Jensens Boulevard. Langs boulevarden er bygningshøjden ti etager, mens den trapper ned til miljøet omkring lystbådehavnen. 

Du kan læse mere om projektet på Z-husets hjemmeside


Brabrand Boligforenings byggeri på Aarhus Ø er hædret flere gange for dets arkitektoniske kvalitet. I 2015 modtog HAvnehusene en plakette af Aarhus Kommune for præmieret arkitektur i kategorien Nybyggeri på baggrund af den forståelse for arkitektur og kvalitet, som klart kommer til udtryk i bygningen. Ikke lang tid efter fulgte byggebranchens hæderspris Årets Byggeri i kategorien Bolig.

Læs mere om Havnehusene på byggeriets egen hjemmeside


Kanalhusene er opført 2014-17 og er beliggende på det nye Aarhus Ø med udsigt til både lystbådehavnen, Bugten og den store kanal langs Bernhardt Jensens Boulevard. Byggeriet rummer 148 lejligheder opdelt i mindre huse i forskudt højde med forskellig kig til vandet, havnen og Aarhus.

Du kan læse mere om projektet på www.kanalhusene.dk

Beboerne i de fire byggerier med ungdomsboliger på Aarhus Ø var blandt de første i bydelen. Byggerierne udgør tilsammen en blanding af almene ungdomsboliger, kollegieboliger og private ungdomsboliger. 

Læs mere om Det Store Havnehus her 

Læs mere om Vulkanen her 

Læs mere om Grundfos Kollegiet her

Læs mere om Marina House her

Nicolinehus opføres Aarhus Øs første dagligvareforretning sammen med en række kontorer, specialbutikker, madmarked og mere end 25.000 etm. boliger.

Byggeriet er i gang, og indflytning forventes i 2022. Ved siden af Nicolinehus anlægges Nikoline Kochs Plads til aktiviteter, leg, liv og bevægelse.

Du kan læse mere om byggeriet Nicolinehus her


Det prisvindende boligbyggeri rummer 210 lejligheder i forskellige størrelser. Byggeriet med de ikoniske 11 spidser og blå altaner er tegnet af et konsortium bestående af de to danske arkitektfirmaer og to udenlandske.

Du kan læse mere om Isbjerget her

Pakhusene er et moderne erhvervsbyggeri bygget på en vision om fællesskab og deleøkonomi. Det samlede byggeri består af fem punkthuse, hvoraf det ene punkthus består af ejerlejligheder.  

Du kan læse mere om Pakhusene her


Første etape af Lighthouse-byggeriet med en blanding af almene boliger og private boliger er opført og indflyttet. Lighthouse 2.0 består af et 142 meter højt byggeri med udsigtsplatform på taget med offentlig adgang, minimum 35.000 etm. boliger og bylivsaktiviteter i form af bl.a. et maritimt multirum i stuetagen. Byggeriet forventes færdigt i 2022

Du kan læse mere om Lighthouse her


Generationernes Hus er et moderne bud på flere generationer under samme tag.

Aarhus er en by med plads til at udfolde sig. Vi har alle mulighed for at tage ansvar for eget liv og udnytte egne evner. Vi er samtidig en by, hvor vi i fællesskab hjælper dem, der har brug for det. Med Generationernes Hus tager Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening et fælles ansvar for at bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet.

Læs mere om Generationernes Hus på www.generationerneshus.aarhus.dk


Havneholmen er et lejlighedskompleks opført som boligblokke i varierende højder mellem fem og 13 etager. Havneholmen er indlemmet af kanaler og har desuden Ø-Linjen lige foran sig.

Læs mere om projektet på www-havneholmen-aarhus.dk


Boligbyggeriet AARhus består af 247 unikke lejligheder, 47 badehuse samt et beboerhus. Visionen for byggeriet har været at skabe et såkaldt ikonbyggeri, som kan ses fra vandet og fra byen. Ved siden af AARhus-byggeriet er der opført et teater, som huser Teatret Gruppe 38 og en ny restaurant, som bliver en forsmag på flere restauranter og det liv, som et hotel- og konferencecenter også vil tilføre området omkring bassin 7.

Læs mere om projektet på www.aarhusiaarhus.dk